نوشته‌ها

پلکانی مارپیچی و نمایی متاثر از دینامیک سیالات در پژوهشکده کپنهاگن

پلکانی مارپیچی و نمایی متاثر از دینامیک سیالات در پژوهشکده کپنهاگن

105

استودیو دانمارکی سبرا مرکزی علمی در کپنهاگن را بازطراحی کرده است؛ در این طراحی جدید، پلکان مسی براقی که برگرفته از ساختار یک رشته دی‌ان‌ای است در ساختمان تعبیه شده است.

106

سبرا در سال ۲۰۱۱ میلادی در  رقابتی بین‌المللی٬ بازسازی این مرکز علمی را برنده شد، مرکزی که قصد دارد با جوانان در تعامل باشد و شگفتی‌های علم را به نمایش بگذارد.

این ساختمان در بندر منطقه هلرآپ در کپنهاگن واقع شده است که پیش‌تر به عنوان یک کارخانه بطری سازی در اختیار شرکت توبورگ قرار داشت.

107

 

هدف اصلی این پروژه معماری گسترش و بهبود امکانات مرکز مورد نظر بود. یکی از اهداف پروژه دو برابر کردن فضاهای موجود برای برقراری نمایشگاه، تا جایی که بتوان ۱۶ نمایشگاه تعاملی در مرکز برقرار کرد، بود.

از دیگر اهداف اصلی پروژه می‌توان به بهبود ارتباط میان ساختمان و شهر اشاره کرد که تاحدی توسط قطعات بزرگ شیشه‌ای که در ساخت نمای ساختمان به کار رفته‌اند حاصل شده است.

110

کلجا نیلسن، از بنیانگذاران سبرا عنوان داشت: “هدف از این طراحی ایجاد تغییری بنیادین در نمای معماری پژوهشکده بود”.

“… تغییر از ساختمانی ناشناخته به ساختمانی که اکنون حکم قطبی شناخته شده، جذاب و پرجنب‌وجوش را دارد.”

111

 

قطعات زاویه‌داری که در جهات مختلف روی هم قرار گرفته‌اند به نمای ساختمان ظاهر نامتعادلی می‌دهد. این نما در کنار پایه آجری‌ای که در قسمت زیرین بنا قرار گرفته است جلوه بیشتری پیدا می‌کند. این تضاد نشانگر فعالیت‌های گوناگونی است که در داخل ساختمان به انجام می‌رسد.

پایه آجری که در بخش زیرین ساختمان قرار دارد در بازسازی جدید حفظ شده تا بتواند ارتباط ملموسی میان گذشته و حال برقرار کند و نیز میان علوم طبیعی و مهندسی.

قطعات بالایی ساختمان با پانل‌های آلمینیومی سبک پوشانده شده است. این نمای مشبک آلومینیوم‌ها نشان دهنده واکنشی‌ست که هوا و مایعات در برابر سختی و مقاومت از خود نشان می‌دهند.

112

 

یکی دیگر از مشخصه‌هایی که به منظور تاکید بر فعالیت‌های علمی در ساختمان به کار رفته است پلکان مارپیچی مسی شگرفی‌ست که گرچه در داخل ساختمان مقابل ورودی قرار گرفته است، اما از دید عابرانی که  در خیابان هستند پنهان نیست.

نیلسن در ادامه گفت: “این پلکان خبر از اتفاقات خوبی می‌دهد که در داخل ساختمان در جریان است و منجر به همبستگی و ارتباط میان طبقات می‌شود. این پلکان، در عین حال، به کانون علمی ساختمان نیز عینیت می‌بخشد”.

این معمار افزود: “در طی یک کارگاه علمی به همراه جیکوب بوهر، پروفسور مرکز نانوفناوری DTU، بر آن شدیم ساختار پلکان را طوری طراحی کنیم که نشانگر طرحی انتزاعی از رشته دی‌ان‌ای باشد؛ و به این ترتیب ایده پلکان مارپیچی شکل گرفت”.

طول این پلکان وسیع ۱۰۰ متر است و تا ۴ طبقه مجزا بالا می‌رود. این پلکان از ۱۶۰ تن فولاد ساخته شده است و با ۱۰ تن مس روکش شده است.

116

از دیگر اقداماتی که در این بازسازی به انجام رسیده است می‌توان به ایجاد یک تراس‌پشت‌بام عمومی بزرگ، کافه و محلی برای تفریح، مرکز کنوانسیون، فضاهایی برای تدریس و چندین کارگاه علمی و همچنین بهبود امکانات کارکنان اشاره کرد.

117

118

119

120

121

122

123

124

منبع: سابت Dezeen

 

All Right Reserved By